Hoe kun je water in de kelder verminderen? En welke rol spelen buitenmuren in dit geheel? Een aantal voor- en nadelen op een rij

Het belangrijkste idee is om het water weg te halen van de buitenmuren van het huis. Zorg ervoor dat alle regenpijpen minimaal vijf meter verwijderd zijn van de buitenmuren. Zorg ervoor dat de dakgoten van de woning vrij stromen en niet overstromen. Overstromende goten zullen water tegen de buitenmuren van de woning gieten, en dragen in hoge mate bij aan problemen met het kelderwater. Repareer of vervang lekkende goten en regenpijpen om het water weg te houden. Wil je meer informatie? Dan raden we je aan om te kijken naar een lekdetectie rapport op een site zoals vochtproblemen.vlaanderen

Zorg ervoor dat het gebied rond de hele omtrek van de woning is afgeschuind van de buitenmuren, zodat het water van de funderingsmuren wegloopt en niet in de richting van de funderingsmuren. Met betrekking tot de buitenkant is een zeer belangrijke stap in het houden van uw kelderdroger. Zorg ervoor dat u iets te verwijderen tegen de buitenmuren die kunnen vangen water, zoals het planten van dozen, en hout binden muren deze zal altijd een bron van gevangen water.

Hoe kun je gemakkelijk vocht in de kelder verminderen?

Het dichten van gaten en het dichten van scheuren zal waarschijnlijk niet al uw kelderwaterproblemen oplossen, maar het doen van dit in combinatie met de andere corrigerende maatregelen moeten gaan mee in het helpen om water uit de kelder te houden. Probeer de binnenste funderingsmuren af te dichten met behulp van hydraulisch cement. Zorg ervoor dat u het cement op kaal metselwerk aanbrengt, anders is het niet effectief. Deze types van sealers moeten worden toegepast in een dikke laag, dus probeer niet om het te rekken zet de sealer op dik. Het idee is dat het afdichtingsmateriaal de kleine gaatjes en scheurtjes zal afdichten en zal helpen om het water niet in de kelder te laten sijpelen.

  1. Als er problemen blijven bestaan met het water in de kelder, kunt u overwegen om een kelderdrainagesysteem te installeren. Er zijn twee soorten effectieve drainagesystemen.
  2. Het ene type wordt aan de buitenkant tegen de funderingsmuur geïnstalleerd en het andere type wordt aan de binnenkant langs de binnenzijde van de keldermuren geïnstalleerd. Als uw huis al gebouwd is, is de enige echte praktische oplossing de methode van het binnenafvoersysteem.
  3. Deze methode bestaat uit geperforeerde buizen die onder de vloerplaat van de kelder worden geïnstalleerd langs de binnenomtrek die aansluit op een pompput en een pompput. Als het water door de wanden naar binnen komt en de grondwaterspiegel stijgt, wordt het water naar de pomppomp geleid en wordt het water naar buiten gepompt, waarna het de kelder ingaat.
  4. U moet ervoor zorgen dat de carterpomp ten minste vijf meter van de buitenmuren afvoert om te voorkomen dat het water terug naar de buitenmuren en vervolgens naar de woning wordt geleid.

Zorg dat u de overtollige luchtvochtigheid onder controle krijgt in de kelder

Wanneer vochtige lucht in contact komt met koude oppervlakken maakt het water damp. Deze condensvorming loopt door de leidingen en funderingsmuren heen, waardoor de kelder vochtig wordt en naar schimmel en meeldauw ruikt. Verschillende remedies voor deze aandoening zouden zijn om een ontvochtiger te installeren, het afdichten van uw droger ontluchtingspijp zodat deze geen warm vocht in de kelder lekt, het installeren van een ontluchtingsventilator in een kelderbadkamer en het gesloten houden van ramen tijdens zeer vochtig zomerweer. Als u een centrale airconditioner heeft, houd deze dan aan tijdens zeer warme vochtige dagen, zodat deze condensatie uit de lucht trekt. Installeer centrale airconditioning in de kelder als u de kelder nog niet heeft als onderdeel van de bestaande airconditionerregistratieconfiguratie.

Wees voorzichtig bij het afsluiten van contracten met professionele bedrijven

Vaak zullen zij zeer dure oplossingen bieden voor het probleem wanneer het merendeel van de waterproblemen in de kelder kan worden opgelost zonder dat er een tweede hypotheek hoeft te worden afgesloten. Als u besluit om gebruik te maken van een waterwinningsbedrijf, zorg er dan voor dat u uw huiswerk doet en controleer hun dossier bij het betere bedrijf op deze site.